Ana Sayfa > Et Yemekleri > Prugoki

(Prugoki nasıl yapılır)

Prugoki için kullanılan malzemeler :
1 kg. antrekot (bütün)
3 adet taze soğan
2 diş sarmısak
6 çorba kaşığı soya sosu
1 çorba kaşığı susam susam yağı veya sıvıyağ

Tarifi :
Bütün olarak aldığınız antrekotu çok ince dilimler halinde kesip derin bir kaba koyun. Soğanları kıyıp sarımsakları dövün. Bir nevi terbiye için, içine soya sosu, ince kıyılmış taze soğan, dövülmüş sarmısak, susam yağı veya sıvıyağ ve bir parça da susam atarak adeta yoğurur gibi elinizle karıştırın. Bu terbiye ete nefis bir koku ve lezzet verir.

Daha sonra ızgaranızı kızdırarak etlerinizi kızartın. Etlerin suyunu kaybetmemesi ve kurumaması için bir tarafları kızarınca hemen çevirin ve diğer tarafları çok kızarmadan alın. Eğer ızgaranız yoksa yapışmayan bir tavada etleri kızartabilirsiniz. Daha sonra sıcak olarak olarak haşlanmış pirinçle servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.