Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Susamlı Kızarmış Tavuk

(Susamlı Kızarmış Tavuk nasıl yapılır)

Susamlı Kızarmış Tavuk için kullanılan malzemeler :
6 tavuk göğsü filetosu
75 gr. susam (5 çorba kaşığı)
½ su bardağı un
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yumurta
3 çorba kaşığı su
sıvıyağ
karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Tarifi :
Derin bir kaba susamı un, kırmızı biber, ile karıştırın. Tavuk filetolarını susamlı una bulayın ve silkeleyerek fazlasını atın. Yumurtaları su ile hafifçe çırpın. Susamlı una bulanmış tavuk filetolarını içine batınp, tekrar su kaba koyarak ya dinlendirin. Fırını 160-180 derecede kızdırın.

Tavaya bir parmak derinliğinde sıvıyağ koyun. Biraz kızınca içine tavuk filetolarını atıp, etler altınımsı kahverengi bir renk alıncaya kadar, iki taraflarını da 2'şer dakika kızartın. Daha sonra kızarmış tavuk filetolarını fırın tepsisine sıralayarak 25 dakika kadar pişirin. Sıcak olarak yanında bol yeşil salata ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,021 saniyede oluşturuldu.