Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karides Yahnili Makarna

(Karides Yahnili Makarna nasıl yapılır)

Karides Yahnili Makarna için kullanılan malzemeler :
400 gr. karides
1 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı un
1/2 bardak sıcak su
3 adet domates
1/2demet maydanoz
175 gram makarna (spagetti)
sıvı yağ
2 çorba kaşığı kırmızı şarap
tuz
karabiber

Tarifi :
Kuru soğanı ince dilimleyin. Maydanozu doğrayın. Domatesi küçük küpler halinde kesin.
Tavada sıvı yağı kızdırın. Çiğden soyduğunuz karidesleri tavada soğanlarla birlikte kavurun.Üzerine un serpip tuz, biber ve domatesleri ekleyin. Domatesler yumuşayınca şarabı ekleyin. Sıcak su ve maydanozuda ekleyip kısık ateşte karıştırarak pişirin.

Makarnaları tuzlu suda haşladıktan sonra kevgirde süzün. Tabaklara koyduktan sonra üzerleine karides yahniyi taksim ederek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Makarna pişirirken haşlama suyuna azıcık sıvı yağ katılırsa, hem su kaynayınca taşmaz, hem de makarnalar birbirine yapışmaz.





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.