Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Karışık Sebze Köftesi

(Karışık Sebze Köftesi nasıl yapılır)

Karışık Sebze Köftesi için kullanılan malzemeler :
15 küçük karides
1 baş soğan
1 su bardağı mısır
15 adet yeşil fasulye
2 havuç
2 su bardağı buğday unu
2 yumurta
2 su bardağı su
2 tatlı kaşığı beyaz biber
sıvıyağ
tuz

Tarifi :
Fasulyeleri temizleyip, enine olarak ufak ufak doğrayın. Havuçların kabuklarını soyun ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Hepsini sıcak suda 5 dakika haşlayın. Dondurulmuş mısırları biraz dışarıda bırakın, açılınca fasulyelerin ve havuçların üstüne ekleyin. (Konserve mısır da kullanabilirsiniz.) Bir parça daha kaynatıp, suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Soğanı temizleyip kıyın. Kaynayıp süzülmüş sebzelerin üzerine koyun.

Yumurtaları içine kırın. Beyaz biberi, tuzu ve buğday ununun 1 bardağını ilave ederek hep birlikte karıştırın. Sebzeler ve un iyice karışınca içine kalan unu ve suyu ilave ederek tekrar karıştırın. Karışımınız hazır olunca çok koyu ama biraz akıcı olmalıdır. Daha sonra derin küçük kepçelerin içine bu karışımdan biraz koyun. Arasına bir tane karides yerleştirin tekrar sebze karışımı ekleyin ve kızgın yağa daldırarak kepçenin

içinde pişirin. Pişme sırasında kepçenin üst kısmının yağın içinde olmasına dikkat edin. Kızaran sebze köftelerim kepçeden çıkarın ve işleme, karışımınız bitinceye kadar devam edin.

Sebze köftelerinizi sıcak sıcak bol yeşil bir salata ile servis yapın.

Dilerseniz bu elde ettiğiniz karışımın içine karidesleri karıştırın. Yapışmaz bir kek kabını yağlayıp karışımı içine boşaltın ve 30 dakika kadar kızgın fırında pişirin. Pişmesini bir bıçakla kontrol edip (hafif yumuşak olmalı) çıkarın. Biraz soğuyunca kek kabından çıkararak dilim dilim keserek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,028 saniyede oluşturuldu.