Salatalık Turşusu için kullanılan malzemeler :
15-20 küçük salatalık
8-10 diş sarımsak
1 limon
3 adet defne yaprağı
1 bardak sirke
1 bağ maydanoz
tuz
Tarifi : Salatalıkları iyice yıkayın. Sarımsakları temizleyin. Salatalıkları ve sarımsakları kavanoza yerlestirin. Limonları dilimleyin. 1 bardak sirke ilave edin. Defne yaprağı koyun. Maydanoz koyup, tuz ve su ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin.
NOT: Tuzlu su 4 su bardağı suya 1 çorba kaşığı hesap edilerek konur.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 10
Gönderen : eReN KESDi Gönderdiği tarih : 06 Şubat 2004