Ana Sayfa > Turşular > Salatalık Turşusu

(Salatalık Turşusu nasıl yapılır)

Salatalık Turşusu için kullanılan malzemeler :
15-20 küçük salatalık
8-10 diş sarımsak
1 limon
3 adet defne yaprağı
1 bardak sirke
1 bağ maydanoz
tuz

Tarifi :
Salatalıkları iyice yıkayın. Sarımsakları temizleyin. Salatalıkları ve sarımsakları kavanoza yerlestirin. Limonları dilimleyin. 1 bardak sirke ilave edin. Defne yaprağı koyun. Maydanoz koyup, tuz ve su ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın. Serin bir yerde 10-15 gün bekletin.

NOT: Tuzlu su 4 su bardağı suya 1 çorba kaşığı hesap edilerek konur.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 10

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 06 Şubat 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.