Asma Yaprağında Sardalya için kullanılan malzemeler :
sardalya 1 kg
tuz 2 tatlı kaşığı
asma yaprağı 30 adet
zeytinyağı 1/4 su bardağı
kara biber 1 tatlı kaşığı
defne yaprağı 8-10 adet
Tarifi : Balıkları temizleyip yıkayın. Tuzladıktan sonra, süzgeçte 15 dakika bekletin. Asma yapraklarını yıkayıp, kurulayın ve yanyana dizin.
Balıklara zeytinyağı sürün, kara biberi serpin ve defne yapraklarından koyun. Balığın her birini yaprağa sarin, kapağı olan bir tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009