Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Sashimi

(Sashimi nasıl yapılır)

Sashimi için kullanılan malzemeler :
500 gr. balık (somon, ton, levrek, lagos)
1 havuç
1 daikon veya turp
japon soya sosu veya soya sosu
wasabi veya sert hardal

Tarifi :
Balığın derisini çıkarın, ikiye bölerek kılçığını atın. Temizlediğiniz balığın iki parçasını üst üste koyarak derin dondurucuya koyun. Balık tamamen donunca çok iyi kesen bir bıçakla, dikeyine 1/2 cm. kalınlığında dilimler kesin. Balığı dilimlerken etinin pütürlenmemesine dikkat edin.

Balıklar çözülünce servis tabağına dizin. Havucu ve turbu uzun ince şeritler halinde kesip servis tabağına koyarak yanında wasabi ve soya sosu ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.