Uskumru Provençale için kullanılan malzemeler :
6 adet orta boy uskumru
tuz-karabiber
150 gr mantar
3 orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı sirke
Tarifi : Balıkların başlarını ayırmadan, içlerini temizleyin. Yıkadıktan sonra sularını iyice süzdürüp, kurulayın. Tuz ve karabiberle balıkları ovun ve elektrik ızgarasına ya da fırının ızgara bölümüne yerleştirip çevirerek kızartın.
Soğanları ve mantarları ince ince kıyıp yağla birlikte ateşe koyun; kıyılmış sarmısak katıp kısık ateşte yumuşamasını sağlayın. Sirke ilave edip 2 dakika sonra ateşten indirin. Yeterince tuz ve karabiber katın.
Yukarıdaki sosu ızgara balıkların üzerine dökün. Ya da domateslere doldurup çevresine düzerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009