Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Limon Soslu İstakoz

(Limon Soslu İstakoz nasıl yapılır)

Limon Soslu İstakoz için kullanılan malzemeler :
1 adet irice istakoz
12 bardak su
3 yemek kaşığı dolusu tuz
1/ 2 kahve fincanı sirke

limon salçası:
2 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı
1/ 2 demet maydanoz (kıyılmış)
tuz

Tarifi :
Büyücek bir tencereye tuz, su ve sirkeyi koyun. Akar suyun altında sudan geçirilmiş olan istakozu, kaynayan suya sırtüstü yatırın. Uzunluğuna göre pişirin.

Istakozu çıkartıp soğutun. Özel ıstakoz makinası veya keskin bir bıçakla önce kıskaçları ve ayakları gövdeden ayırın. Baş vegövde kısmını da karın bölümünden ayırın. Gögsünün içinde yumurta varsa çıkartıp bir kaba alın. Biraz zeytinyağı, toz hardal, limon suyu ve sirke katarak tahta kaşıkla iyice karıştırıp ezerek ıstakoz sosu yapın.

Istakozun etlerini kabuklarının içerisinden özenle çıkartın. Kıskaçları kırarak etleri ayırın. Düzenle kesilmiş etleri, uzun bir servis tabağına yerleştirin. Verilen ölçülere göre limon salçası hazırlayın. Istakozu limon salçası veya ıstakoz sosuyla servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Porselen tabaklarınızda oluşan küçük çatlaklar nedeniyle kırılmalarından korkuyorsanız; tabağı bir tencereye koyarak ağzına kadar sütle doldurun. Çok kısık ateşte 45 dakika kaynatarak soğumaya bıraktığınız tabaklarınızda çatlaklardan eser kalmadığını göreceksiniz.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.