Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Midye Pilakisi

(Midye Pilakisi nasıl yapılır)

Midye Pilakisi için kullanılan malzemeler :
50 adet midye içi
3 orta boy soğan
2 küçük havuç
3 orta boy domates
2 orta boy patates
3/4 bardak zeytinyağı
3-4 diş sarmısak
2 defne yaprağı
1 adet limon
tuz-karabiber
1/ 2 demet maydanoz

Tarifi :
Midyeleri daha önce açıkladığımız gibi, temizleyip yıkayın.

Soğanları ince ince doğrayıp defne yaprağıyla birlikte zeytinyağında hafifçe kavurun. İçine midyeleri atın. Suyunu çekene dek pişirin.
Domateslerin kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyip küçük parçalar halinde kesin, sarmısakları da ortalarından kesilmiş olarak midyelerin içine katın; 3-4 dk pişirin.
Havuçları ve patatesleri biraz haşladıktan sonra, iri zar biçiminde doğrayın ve midyelere karıştırın. Üzerine 2 bardak sıcak su, yeterince tuz ve karabiber ekleyin. İki kepçe suyu kalana dek pişirin. Ateşten almadan önce, limon suyu döküp maydanoz serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.