Ana Sayfa > Yumurta Yemekleri > Karidesli Omlet

(Karidesli Omlet nasıl yapılır)

Karidesli Omlet için kullanılan malzemeler :
6 adet yumurta
pişmiş ve ayıklanmış 1 bardak karides
3 adet taze soğan
1 yemek kaşığı salça
tuz-karabiber
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı ketçap
1/2 demet maydanoz

Tarifi :
Yumurtaları bir kaba kırın ve hafifçe çırpın. İçine kıyılmış soğan, salça, tuz, karabiber ve kıyılmış karidesleri katıp karıştırın.

Teflon bir tavaya, 1 kaşık yağ koyup kızdırın. Yukarıdaki karışımın yarısını boşaltın. Altüst yaparak iki yüzünü de pişirin. Kaydırarak bir tabağa alın. Kalan omleti de pişirin. Servis yaparken üstüne ketçap sürün ve kıyılmış maydanoz serpin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,026 saniyede oluşturuldu.