Ana Sayfa > Pilavlar - Makarnalar > Mantarlı ve Jambonlu Risotto

(Mantarlı ve Jambonlu Risotto nasıl yapılır)

Mantarlı ve Jambonlu Risotto için kullanılan malzemeler :
250 gr. yuvarlak pirinç
100 gr. jambon
100 gr. mantar
1 baş soğan
60 cl. tavuk suyu (2 tavuksu tabletle hazırlanmış)
25 gr. tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
25 gr. parmesan peyniri rendesi veya eski kaşar rendesi
karabiber
tuz

Tarifi :
Soğanı temizleyin, yıkayıp kıyın. Mantarları yıkayıp ince dilimler halinde doğrayın Jambonları 2 cm. uzunluğunda ve 1 cm kalınlığında kesin.

Tencereye zeytinyağını ve tereyağını koyup kızınca içine soğanları atın. 3 dakika soğanlar sararıncaya kadar orta ateşte kavurun.

Kavrulan soğanlara mantarları, tuz karabiberi ilave edin bir çevirip jambonları atın. 2 dakika birlikte hafif ateşte kavurun ve pirinci üzerlerini ekleyin. Tekrar bir iki dakika daha birlikte çevirip üzerine tavuksu tabletleriyle hazırladığınız tavuk suyunu ekleyin ve kaynayıncaya kadar yavaşça karıştırın, kaynamaya başlayınca ateşi kısın, tencerenin kapağını kapatarak, hafif ateşte yavaş yavaş pirinç tüm suyunu çekinceye ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Pirinç pişmeden tüm suyunu çekerse bir parça daha tavuk suyu veya su ekleyebilirsiniz. Risotto'nuz pişince ateşten alıp, servis tabağına çıkarın ve üzerine parmesan peyniri rendesi serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Doğranıp soyulmuş patlıcanların acılığını almak için yarım saat kadar tuzlu suda bekletmeniz yeterli olacaktır.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.