Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Tavuk Şinitsel Pane

(Tavuk Şinitsel Pane nasıl yapılır)

Tavuk Şinitsel Pane için kullanılan malzemeler :
2 parça tavuk göğüs eti
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
2 adet yumurta
sıvıyağ
karabiber
tuz

Tarifi :
Tavuk göğüs etlerini ikiye bölün. Eti mutfak tahtasının üzerine yayın ve bir mutfak çekici ile dövün. Etiniz hemen hemen yarım parmak kalınlığında olsun. Böylece 4 parça şinitsel elde edersiniz. Şinitsellerin üzerine bir parça karabiber ve tuz serpin. Bir tabağa un, diğer birine galeta ununu koyun. Yumurtaları geniş bir tabakta çırpın. Etleri önce una, sonra yumurtaya, daha sonra ise galeta ununa bulayın. Daha sonra tekrar yumurtaya bulayıp bir kere daha galeta ununa bulayın. Böylece şinitselleriniz kızarınca daha gevrek ve kıtır kıtır olur. Ayrıca et de suyunu kaybetmez.

Tavada bol sıvıyağı kızdırın ve şinitelleri kızartın. Yanında bol limonlu ve maydonozlu bir patates salatası ile servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.