Ana Sayfa > Deniz Ürünleri > Fırında Patatesli Kalamar

(Fırında Patatesli Kalamar nasıl yapılır)

Fırında Patatesli Kalamar için kullanılan malzemeler :
500 gr. kalamar veya dondurulmuş kalamar
1,5 kg. patates
100 ml. zeytinyağı
3 iri diş sarımsak
1 çorba kaşığı vegeta veya kuru sebze tozu
1/2 su bardağı galeta unu
30 gr. tereyağı
1/2 demet maydanoz
karabiber
tuz

Tarifi :
Kalamarları yıkayın. 2 cm. kalınlığında halkalar halinde kesin. Patatesleri soyun ince yuvarlak dilimler halinde kesin. Maydanozları ince ince kıyın. Sarımsakları dövün.

Fırına girecek biraz derin bir kabın dibine zeytinyağının yarısını koyun. Üzerine patateslerin yarısını dizin. Patateslerin üzerine kalamarları yayın. Kalamarların üzerine kıyılmış maydanozların yarısını, tuzu, karabiberi ve Vegeta'yı serpin. Tekrar kalan patatesleri üzerine düzgünce dizin. Kalan zeytinyağının içine dövülmüş sarımsakları ilave edin ve patateslerin üzerine gezdirin. Biraz daha tuz ve karabiber serpin.

Fırın kabının üstünü bir kapakla veya alüminyum kağıtla kapatarak önceden 220 derecede kızdırdığınız fırında 45 dakika pişirin.

Yemeğin pişmesinden 5 dakika önce küçük bir tavada tereyağını kızdırın. İçine galeta ununu atıp karıştırarak, galeta unu altınımsı bir renk alıncaya kadar kavurun ve bir tabağa yağı ile birlikte boşaltın. Yemeğiniz pişince fırından çıkarın, hazırlamış olduğunuz tereyağlı galeta ununu bol olarak üzerine serpin. Kızdırdığınız fırın ızgarasının altına koyarak, galeta unu kızarıp, patateslerin uçları yer yer hafif altınımsı bir renk alıncaya kadar kızartın. Yemeği servis yaparken üzerine kalan kıyılmış maydanozları serpin ve içinde piştiği kaptan servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.