Ana Sayfa > Tatlılar > Elmalı Parfe

(Elmalı Parfe nasıl yapılır)

Elmalı Parfe için kullanılan malzemeler :
3 Su Bardağı (rendelenmiş) Elma
1 Çay Bardağı (75 gr.) Şeker
3 Yemek Kaşığı (taze) Limon Suyu
1 Yemek Kaşığı (tepeleme) Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Su
1 Çay Bardağı (iri kırılmış) Ceviz
1 Adet Limon’un (ince rendelenmiş) Kabuğu
1 Paket Sade Krem Şanti
1 Su Bardağı (200 ml.) Süt
8-10 Adet Kedi Dili Bisküvi

Tarifi :
Elmaların kabuklarını soyup, rendeleyin. Kararmasına izin vermeden, şeker, limon suyu, mısır unu ve su ile birlikte, orta ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar, karıştırarak pişirin. Karışımı bir kaseye koyun ve iyice soğuyuncaya kadar bekleyin. 1 Su bardağı soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın.

Krem şantinin içine, ceviz, limon kabuğu rendesi ve elmalı harcı koyun, iyice karıştırın. Kedi dili bisküvilerini süte batırarak ıslatın ve kalıbın tabanına bir sıra dizin. Üzerine şantili karışımın yarısını yayın. Bir sıra daha, yine süte batırarak ıslattığınız kedi dillerini dizin. Üzerine kalan şantili karışımı yayın. Üzerini örterek, 1 saat kadar buzdolabında bekletin, daha sonra derin dondurucuya kaldırın.

En az bir gece dondurucuda beklettikten sonra, istediğiniz zaman servis yapın.

NOT:
Eğer borcamda ya da farklı bir kalıpta yapacaksanız altına mutlaka buzdolabı poşeti ya da strech film serin.

Kap olarak; baton kek kalıbı ya da 16-18 cm. çapında bir kap uygundur. Kabın ölçüsü çok problem değil, sadece dilimlerin ince ya da kalın olmasını belirler hepsi bu :)

Tatlıyı ters çevirerek servis edeceğiniz için; eğer en üstte bisküvi tabanı görmek istemiyorsanız, tabana ince bir kat şantili karışım serin, üzerine bisküvileri dizin. Böylelikle üzerini herhangi bir süsle iyice kapatmanıza gerek kalmaz.

Tatlıyı direk derin dondurucuya koymak yerine, bisküvilerin iyice yumuşaması için, bir saat kadar buzdolabında bekletin, sonra derin dondurucuya kaldırın.

Servis etmeden önce oda sıcaklığında 3-4 dk. kadar bekletirseniz, dilimlemeniz daha kolay olur.

Tatlıyı strechfilm ile sarar ya da buzdolabı poşetine koyarsanız, tıpkı dondurma gibi birkaç hafta rahatlıkla derin dondurucuda saklayabilirsiniz.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 15 Kasım 2010

Arama


Günün Püfü

Çok miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüşmesini önler.





Sayfa 0,022 saniyede oluşturuldu.