Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Pratik Pizza

(Pratik Pizza nasıl yapılır)

Pratik Pizza için kullanılan malzemeler :
üzeri için:
1 adet domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
bir tabak kaşar peyniri
bir tabak yuvarlak doğranmış sucuk
yarım tabak doğranmış sosis

hamuru için:
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 kaşık hamur mayası (kuru yada yaş maya)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 şeker kaşığı dolusu tuz
yarım çay bardağı süt
alabildiği kadar un

sosu için:
1 kaşık salça
3 kaşık yağ ya da su

Tarifi :
Hamur için; çaydanlığın üstündeki bölümüne 1 su bardağı ılık suyu, 1 kaşık kuru mayayı koyup üzerine de 2 kaşık şekeri koyup güzelce karıştırıyoruz. Sonra mayayı beklemeye bırakıyoruz. Maya kabarıp çaydanlıktan taşacak dereceye gelene kadar bekliyoruz (sıcakta bekletirsek daha çabuk kabarır).

Sonra hamuru yoğuracağımız kabın içine demlikteki kabaran mayayı döküyoruz. Daha sonra 3 kaşık zeytinyağını, 1 tatlı kaşığı tuzu ve yarım çay bardağı sütü ekleyip unla birlikte hamur haline kadar yoğuruyoruz. Sonra yuvarlak fırın tepsimizi yağlıyoruz. Hamurumuzu oklava ile biraz açıyoruz. Tepsinin içine sığacak kadar açsak yeterli.

Tepsiye hamurumuzu yerleştiriyoruz. Üzerine salçalı suyumuzu ya da salçalı yağı fırçayla sürüyoruz. Üzeri için, 1 domatesi küp küp küçükçe doğruyoruz, biberleri ikiye bölüp ince ince doğruyoruz, peyniri rendeliyoruz, sucukları ve sosisleri yuvarlak kesiyoruz. Domatesleri hamurun üzerine seriyoruz. Ardından biberler, sonra kaşar peyniri, sucuk ve en son sosisleri de serpip pizzamızı süslüyoruz. Üzerine de azıcık zeytinyağı damlatıyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımıza pizzamızı 30 dakika pişiriyoruz.

Açıklama: Hamur size kalın gelirse 1 bardak suyun yerine daha az su koyup yapabilirsiniz veya sütü, zeytinyağını azaltabilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : AKGÜLCEMAL
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,024 saniyede oluşturuldu.