Cajun Usulü Karides için kullanılan malzemeler :
1 yumurta
250 ml (1 ölçü) süt
90 gr (3/4 ölçü) un
35 gr (1/4 ölçü) mısır unu
1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1.5 tatlı kaşığı cajun baharat karışımı
1/4 tatlı kaşığı kurutulmuş fesleğen
1/2 tatlı kaşığı kereviz tuzu
kızartma için sıvı yağ
1 kg kabukları soyulmuş ve temizlenmiş karides
servis için mayonez
Tarifi : Yumurta ve sütü çırpın. Unu bir kaseye koyup içine mısır unu, kabartma tozu, cajun baharat karışımı, fesleğen ve kereviz tuzunu ekleyin. Ortasında delik açıp çırpılmış yumurtayı yavaşça ekleyin ve yumuşak bir karışım olana kadar karıştırın. Kalan yumurta karışımını da ilave edip iyice karıştırın ve 30 dakika bekletin.
Fritözü veya kızartma tenceresinin üçte birine yağ koyun ve kızdırın.
Karidesleri kurulayın. Hamura batırıp küçük gruplar halinde kızartın. Kağıt havlu üzerinde yağlarını süzün. Mayonez veya tercih ettiğiniz başka bir sos ile sıcak servis edin.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : livetome Gönderdiği tarih : 19 Eylül 2009