Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Gürcistan Usulü Cevizli Patlıcan

(Gürcistan Usulü Cevizli Patlıcan nasıl yapılır)

Gürcistan Usulü Cevizli Patlıcan için kullanılan malzemeler :
1 kilo patlıcan
1 çay bardağı dolusu ceviz
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı safran
Yarım demet maydonoz/dereotu
Tuz

Tarifi :
Patlıcanları yıkadıktan sonra, uzunlamasına dilimleyin. 1 saat boyunca tuzlu suda bekletin.

Suyunu sıkarak alın ve patlıcanları sıvı yağda, ağzı kapalı bir tencerede kızartın. Kızarmış patlıcanları bir tabağa alın ve ılımaya bırakın. İç harcı için, cevizleri, kişnişi, sarımsağı, safranı ve tuzu ezin. İçine biraz sirke ekleyin.

Karışımı patlıcan dilimlerinin arasına koyup, dilimleri sarın. Tabağa dizerek ikram edebilirsiniz.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 09 Temmuz 2011

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.