Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Çığırtma

(Çığırtma nasıl yapılır)

Çığırtma için kullanılan malzemeler :
1 kg ince uzun patlıcan
1/2 kg domates
100 gr yeşil biber
5 diş sarımsak
1 su bardağı zeytinyağı
1 fiske tuz

Tarifi :
Patlıcanlar şerit şerit kesilir,enine boyuna bıçakla çizikler yapılır, acısı çıkması için 20 dk. tuzlu suda bekletilip sıkılır. Kızdırlmış 1 bardak yağda azcık öldürürek kızartılır, arkasından yağdan alınıp başka yayvan bir tavada bekletilir.

Biberler de kızartılıp üstüne konur. Küp küp doğranmış domates, patlıcan ve biberlerin üstüne konur en üste sarımsak eklenir. Kızartma yağından üzerlerine azıcık döküp kapağı kapatılmış bir şekilde domatesler pişinceye kadar tıkırdatılır

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.