Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Ekşili Kış Dolması

(Ekşili Kış Dolması nasıl yapılır)

Ekşili Kış Dolması için kullanılan malzemeler :
kurutulmuş dolmalık patlıcan 12 adet
kurutulmuş dolmalık kırmızı biber 6 adet
pirinç 1 su bardağı
soğan 3 orta boy
kıyma 200 gram
domates ve biber salçası

Tarifi :
Kuru patlıcanları bir gün önceden kaynar suya koyun, kısık ateşte, yumuşayıncaya dek haşlayın, suyunu dökün ve üzerine soğuk su koyun, bir gece bu suda bekletin. Ertesi gün, suyunu süzerek bir tarafa koyun. Kuru kırmızı biberlerin üzerine kaynar su koyun ve ağzını kapayarak yumuşayıncaya dek bekletin, sonra suyunu dökün ve soğuk su koyarak, bir iki kez çalkalayın, suyunu süzerek biberleri de bir tarafa koyun. Pirinci yıkayıp, süzün. Soğan ve sarımsağı soyun, yıkayıp soğanı ince ince doğrayın,

Pirinç, soğan, kıyma, salça, biber salçası, tuz, baharat ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın. Patlıcan ve biberleri ağız kısımlarında 1.5 parmak boşluk kalacak şekilde doldurun, tencereye dizin. Kalan suyu kaynatın, üzerlerinden yavaşça gezdirin. Önce orta, sonra kısık ateşte pirinçler uzayıp yumuşayıncaya değin pişirin.

Sarımsakları ezin, limon suyu ile karıştırıp dolmaların üzerine döküp, ocağı kapatın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.