Ana Sayfa > Dolmalar ve Sarmalar > Etli Şalgam Dolması

(Etli Şalgam Dolması nasıl yapılır)

Etli Şalgam Dolması için kullanılan malzemeler :
soğan 2 orta boy
maydanoz 1/2 demet
pirinç 1/3 su bardağı
kıyma 250 gram
salça
tuz
karabiber
kırmızı biber
nane
2 su bardağı
margarin 1 yemek kaşığı
şalgam 6 orta boy

Tarifi :
Sebzeleri yıkayın. Soğanı soyun, yıkayıp, ince ince doğrayın. Maydanozu yıkayın, ayıklayın, ince ince kıyın. Pirinci yıkayın, süz. Soğan, maydanoz, pirinç, kıyma, salça, 1 tatlı kaşığı tuz, baharat, nane, 1/4 su bardağı su ve yağ ile iyice karıştırın. Şalgamların kabuğunu soyun, içlerini kenar kalınlığı 3-4 milimetre kalacak şekilde oyun ve hazırlanan içle doldurun. Tencereye, açık kısımları üste gelecek şekilde dizin. Kalan suyu ve tuzu koyun. Şalgam ve pirinçler yumuşayıncaya değin, yaklaşık 50 dakika pişirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,033 saniyede oluşturuldu.