Ana Sayfa > Sebze Yemekleri > Nohutlu Enginarlı Graten

(Nohutlu Enginarlı Graten nasıl yapılır)

Nohutlu Enginarlı Graten için kullanılan malzemeler :
400 gr.haşlanmış nohut
400 gr. haşlanmış börülce
137 gr. konserve enginar göbeği
150 ml. krema
50 gr. rende peynir
dövülmüş kırmızı biber
1 diş dövülmüş sarımsak
5 ml. limon suyu
1 yumurta sarısı
zeytinyağı
tuz ve karabiber

Tarifi :
Fırını 180°C ısıtın. Bir kapta nohut, fasulye ve konserve enginar göbeklerini, kırmızı biberle karıştırın. Zeytinyağı koyarak tekrar karıştırın. Sarımsak, maydanoz, limon suyu ile çeşni kazandırın. Ekşi krema, yumurta sarısı ve peyniri karıştırıp düzgün bir şekilde diğer kabın üzerine yayın. Üstü kızaracak şekilde 25-30 dk. fırında kızartın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.