Ana Sayfa > Tatlılar > Nemse Baklava

(Nemse Baklava nasıl yapılır)

Nemse Baklava için kullanılan malzemeler :
4,5 su bardağı un (yarım bardağı açma payı ayrılacaktır.)
1 büyük paket margarin (250 gr.)
2 yumurta (1 tanesi hamura, 1 tanesinin sarısı üzerine, akı ceviz için)
2 çorba kaşığı limon suyu (1 kaşık hamur, 1 kaşık şurup için)
1 çorba kaşığı zeytinyağ
3 su bardağı şeker
2 su bardağı ceviz içi veya fındık içi
limon kabuğu rendesi
1 tutam tuz

Tarifi :
Un elenir. Ortası açılıp 1 yumurta, 1 kaşık zeytin yağ, 1 kaşık limon suyu, tuz konup karıştırılır. 1 bardaktan az su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır. Özleştirilip yaş bez altında 15 dakika dinlendirilir.Hamur bütün olarak 30 cm. Çapında açılır. Ortasına paket margarin konup bohça gibi kapatılır.Bolca unlanıp yalnız boyuna upuzun açılır; iki ucu ortaya getirilip sonra tekrar kitap gibi kapatılır. Yaş bez altında ve serin bir yerde 20 dakika dinlendirilir.

Hamur yine yalnız boyuna açılıp bir önceki gibi katlanır ve tekrar yaş bez altında, serin bir yerde dinlendirilir. İki defa daha aynı şekilde açılıp katlanır ve dinlendirilir.

Sonra enine ve boyuna olmak üzere 3- 4 mm. İnceliğinde açılıp 5 cm. Parçalara kesilir. Hazırlanan cevizli iç konup hamur üçgen katlanır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken soğuk şurup dökülür.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Tavuk etini yemeği yapmadan önce birkaç saat sütün içinde bekletirseniz hem daha yumuşak, hem de daha leziz olacaktır.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.