Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Balıklı Sebzeli Muska Böreği

(Balıklı Sebzeli Muska Böreği nasıl yapılır)

Balıklı Sebzeli Muska Böreği için kullanılan malzemeler :
2 adet hazır yufka
yufka sosu için:
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı sıvıyağ

içi için:
1 su bardağı ıspanak
2 diş sarmısak
1 adet domates
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Tarifi :
Harcı için bir tavaya yağı koyup eritin ve sarımsak ve ince doğranmış soğanları ekleyerek kavurun. Soğanlar hafif sararmaya başladığında ufak ufak doğranmış balıkları koyup, en az 5-6 dakika kavurun. Üzerine ince kıyılmış ıspanak ve domatesi ekleyip tuz ve karabiberini dökün ve 7-8 dakika daha pişirip, altını kapatın. Bir kapta yumurta, süt ve tereyağını çırpıp sos karışımını hazırlayın. Yufkayı tezgahın üzerine serin. Üzerine yufka sosunun yarısını dökün ve bir fırça yardımıyla her tarafına dağıtın. Sonra yufkanın kenarlarını içe katlayarak kare yufka yapın ve yufkayı 10-12 santimlik şeritler halinde kesin.

Balıklı harçtan bir yemek kaşığı koyarak muska yani üçgen şeklinde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Sostan artarsa bütün böreklerin üzerine sürün. Fırın tepsinizi yağlayıp, börekleri dizin. Önceden ısıtılmış fırında 175 derecede 25 dakika kadar pişirip, sıcak olarak servis yapın.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,018 saniyede oluşturuldu.