Ana Sayfa > Et Yemekleri > Teşrübe

(Teşrübe nasıl yapılır)

Teşrübe için kullanılan malzemeler :
1kg kemikli kuzu eti
1 buyuk sogan
4-5 adet patlıcan
1 adet pide ekmeği
yoğurt,sarımsak

Tarifi :
Kuzu etlerini rendelenmis soğan,tuz ve karabiber ile terbiye yaparak bir gece bekletin. Tamamen soyulmuş patlıcanlar ve kuzu etlerini bol yağda kızartın. Geniş bir tencereye kızartılmış olan patlıcan ve etleri koyup, üstünü geçecek kadar su ekleyin ve 30 dakika kadar pişirin.

Servis tabaklarına küçük kesilmiş pide parçalarından, üzerine de sarımsaklı yoğurttan koyun. Pişmiş olan yemeğinizden de tabaklara ilave edip servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,023 saniyede oluşturuldu.