Ana Sayfa > Tatlılar > Ev Şekerparesi

(Ev Şekerparesi nasıl yapılır)

Ev Şekerparesi için kullanılan malzemeler :
1 adet yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı çiçekyağı
1 çay bardağı irmik
1 peket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağına yakın un
yeteri kadar tane fındık üzerleri için

şerbeti için:
2,5 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
birkaç damla limon suyu

Tarifi :
Tüm sıvı malzemeler karıştırılır ardından un ve kabartmatozu ile vanilya konur ve bir güzel yoğrulur. Cevizden biraz küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır çok hafif yassı yapılır ve birer tane fındık ortalarına batırılır.

150-160 derecede hafif pembeleşene kadar pişirilir. Tam bir mini fırın tepsiliktir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 3

Gönderen : yagmursezen
Gönderdiği tarih : 25 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.