Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cizleme

(Cizleme nasıl yapılır)

Cizleme için kullanılan malzemeler :
5 1/2 su bardağı un
1 1/4 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 1/2 su bardağı su (ılık)
2/3 su bardağı margarin

Tarifi :
Unu geniş bir kaba eleyerek, tuzu koyun ve ortasını açın. Maya ve şekeri 1/4 su bardağı su ile ezip, unun ortasına koyun. Üzerine biraz un serp, ılık ortamda maya kabarıncaya kadar, yaklaşık 10 dakika bekletin. 1-1/2 su bardağı suyu ekleyerek hamur yapın ve 5 dakika yoğurarak, ılık ortamda 1 saat mayalandırmaya bırakın. Kalan ılık suyu hamura ekleyerek, karıştırın. Sacı ısıtıp, hamurdan yarımşar kepçe alarak sacın orta kısmına dökün. Kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde kepçenin arkası ile yay ve hamuru tek taraftan pişirin. Pişen cizlemelerin üzerine yağ sürerek üst üste dizin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 22 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Üç dakika suda beklettiğiniz taze limon hem daha kolay sıkılır hem de bol su verir.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.