Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Cevizli Patlıcan

(Cevizli Patlıcan nasıl yapılır)

Cevizli Patlıcan için kullanılan malzemeler :
1 kg patlıcan
4 yemek kaşığı un
750 gr domates
10 diş sarımsak
100 gr ceviz
1/2 çay bardağı zeytinyağı

Tarifi :
Patlıcanları yuvarlak olarak kesin. Tuzlu suda biraz beklettikten sonra kızartın. Isıya dayanıklı bir fırın kabına dizin. Domatesleri soyup rendeleyin, sarımsakları soyun ve iyice ezin. Unu zeytinyağında kavurup, içine domates, sarımsak ve tuz katin.

Pütürsüz ve koyu kıvamlı olunca sirke ve dövülmüş ceviz içini ilave edin. Hazırladığınız sosu patlıcanların üzerine döküp, en üstü kızarıp, kesilecek katılığa ulasana kadar fırınlayın. Soğuyunca da dilimlere keserek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,011 saniyede oluşturuldu.