Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Cevizli Tahinli Çörek

(Cevizli Tahinli Çörek nasıl yapılır)

Cevizli Tahinli Çörek için kullanılan malzemeler :
3 su bardağı un
1 paket oda sıcaklığında margarin
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı süt
1 çay bardağı ayçiçek yağı
tuz
4-5 çorba kaşığı tahin
1 adet yumurta sarısı
biraz dövülmüş ceviz

Tarifi :
Hamuru yoğuracağınız kaba unu koyup, ortasını havuz gibi açın. 1 paket margarini, yoğurdu, sütü, kabartma tozu ve tuzu ekleyerek karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Bir süre hamuru dinlendirin. Daha sonra hamuru ikiye ayırıp, bir parçasını yine ikiye ayırın. Tabak büyüklüğünde açıp, aralarını ayçiçek yağı ile yağlayıp, üst üste koyun.

Diğer hamura da aynı işlemi uygulayın. Açtığınız hamurların arasına 1 çorba kaşığı tahin sürün ve dövülmüş ceviz serpin. Yufkaları rulo yapıp, üç parmak arayla kesip, tepsiye dizin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam serpin ve önceden ısıtılmış fırında 180- 190 derecede pişirin.


Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.