Közde Patlıcan Salatası için kullanılan malzemeler :
2 büyük patlıcan
1/3 bardak zeytinyağı
1/3 bardak limon suyu
3 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak sade yoğurt (isteğe bağlı)
1/4 bardak çok ince çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)
Tarifi : Patlıcanları doğrudan plaka veya kömür ızgarası ateşi üstüne koyun ve kabukları yanıncaya kadar pişirin. Bu önemli çünkü salatanın is tadı olmalıdır. Patlıcanın suyu çıktığında ve iyice yumuşadıklarında ocağı söndürün ve soğumaya bırakın.
Yanmış kabukların tamamını dikkatlice soyun (hiç siyah nokta kalmasın). Bir çatalla ezin (blender olmasın lütfen) ve tuz, yağ, limon suyunu ve dövülmüş sarımsakları ekleyin, eğer yoğurt ve ceviz konacaksa onları da koyup iyice karıştırın.
Üstüne ince kıyılmış maydanoz, Etrafına salatalık dilimleri de konabilir.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009