Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Oruk Kebabı

(Oruk Kebabı nasıl yapılır)

Oruk Kebabı için kullanılan malzemeler :
750 gr. yağlı kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 soğan
1 avuç kuru nane yaprağı
1 kahve kaşığı tuz
1 yumurta

Tarifi :
Kıyma, bulgur, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, nane ve yumurta iyice yoğrulur. Ara sıra su serpilir.Cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak uzun köfteler yapılır. Yağlanmış şişlere geçirilir. Kömür ateşinde veya elektrikli ızgarada pişirilir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Fırında patates yapmadan önce , 10-15 dakika haşlayın ve çatal ile delin. Daha kolay pişecektir.





Sayfa 0,020 saniyede oluşturuldu.