Ana Sayfa > Kebaplar - Köfteler > Kilis Kebabı

(Kilis Kebabı nasıl yapılır)

Kilis Kebabı için kullanılan malzemeler :
1 kg patlıcan
750 gr orta yağlı kıyma
sıvı yağ
tuz, karabiber, yenibahar
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 adet sogan
2 adet dolmalık yeşil biber
2 adet dolmalık kırmızı biber
1 adet limon
1 tatlı kaşığı toz şeker
su

Tarifi :
Patlıcanları bol suyla yıkayıp, kabuklarını soyun ve boylamasina ikiye kesin. Sonra 2 parmak kalınlığında doğrayın. Kıymayı geniş bir kaba alıp, üzerine tuz,karabiber,yenibahar ekleyerek iyice yoğurun.Ceviz iriliğinde köfteler hazırlayıp, şişe sırasıyla 1 adet köfte ve 1 adet patlıcan dizin.

Izgarada çevirerek pişirin. Başka bir tencerede sıvı yağı kızdırın sonra halka halka doğradığınız soğanı ekleyip, pembeleşinceye kadar kavurun. İnce ince doğradığınız yeşil ve kırmızı biberleri ekleyerek birkaç dakika kavurun. Sonra ızgarada pişirdiğiniz patlıcanlı kebabı, biber ve domates salçasını ekleyin. Üzerini örtecek kadar su ilave edin. Su kaynamaya başladığında tuz, karabiber, yenibahar ve 1 adet limonun suyunu ekleyin.

Kabuklarını soyduğunuz ve halka şeklinde doğradığınız domates dilimlerini kebabın üzerine dizin. Domates dilimleri yumuşadığında ocağın altını kapatıp servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin.





Sayfa 0,027 saniyede oluşturuldu.