Ana Sayfa > Et Yemekleri > Davutpaşa Köftesi

(Davutpaşa Köftesi nasıl yapılır)

Davutpaşa Köftesi için kullanılan malzemeler :
malzemeler:
2 soğan, rendelenmiş veya robotta doğranmış
750gr kıyma
tuz ve karabiber
1,5 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı yenibahar
100gr dolmalık fıstık
ayçiçek yağı
1kg domates, soyulmuş
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak

Tarifi :
Soğanları ince ince doğrayın. Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun. Harcı bir gece buzdolabında bekletin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın.

Bir tabağa sıvı yağı koyun. Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dakika pişirin. Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin. Tuz, karabiber, şeker ve sarımsağı ilave edin. İsterseniz pul biberi de ekleyin. Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha pişirin. Pişme esnasında bir kere köfteleri çevirin. Pişince servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.