Mersin Cezeryesi için kullanılan malzemeler :
1 kg havuç
1 paket petibör bisküvi
1 çay kaşıgı tarçın
1 su bardağı ceviz
50 gr margarin
1 su bardağı şeker
süslemek için hindistan cevizi.
Tarifi : Havuçlar rendelendikten sonra geniş bir tavanın içine koyun, üstüne bir su bardağı şeker ekleyip havuçlar suyunu çekene kadar iyice karıştırın. Ocaktan alıp, ılıdıktan sonra içine içine diğer malzemeler de konulup iyice yoğrulur. Daha sonra küçük toplar yapılıp hindistan cevizine bulanır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : AKGÜLCEMAL Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin