Ana Sayfa > Çorbalar > Mülayim Çorbası

(Mülayim Çorbası nasıl yapılır)

Mülayim Çorbası için kullanılan malzemeler :
3 çorba kaşığı un
2 çay bardağı sıvı yağ
5-6 bardak et suyu veya su
3 diş ezilmiş sarımsak
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
3 tatlı kaşığı kuru nane
tuz

Tarifi :
1,5 çay bardağı sıvı yağda unu kavurun. Fazla sarartmadan şöyle bir çevrilsin. Üzerine et suyunu ekleyin. Kalan yarım çay bardağı sıvı yağı, sarımsakları ve tuzunu ilave edin. Sürekli karıştırarak kaynamaya bırakın. Diğer tarafta yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırparak çorbanın terbiyesini hazırlayın. Çorba kaynadıktan sonra önce çorbadan terbiyeye 5-6 kaşık ilave edip, karıştırın.

Daha sonra terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynamaya bırakın. Naneyi ilave edip karıştırın ve ateşten indirin.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,029 saniyede oluşturuldu.