Ana Sayfa > Çorbalar > Çeşminigar Çorbası

(Çeşminigar Çorbası nasıl yapılır)

Çeşminigar Çorbası için kullanılan malzemeler :
1 su bardağı kırmızı mercimek
4 su bardağı su
1,5 su bardağı süt
2 yumurta sarısı
1/4 limon suyu
2 çorba kaşığı margarin
2 soğan

Tarifi :
İnce doğranmış soğanları margarinde pembeleşene kadar kavurun. Soğanlar pembeleşince, unu ilave ederek un sararana kadar kavurun. Mercimekleri ayıklayıp tencereye alın. 5 bardak su ve et suyu ile tuzu ilave ederek mercimekler yumuşayana kadar pişirin.

Ocağın altını kapatıp, süzgeçten geçirdikten sonra tekrar ocağa koyun. Diğer yanda yumurta sarılarını çırparak limon suyu ile karıştırın. Tencereye önce sütü daha sonra yumurta sarılarını azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Çorbayı biraz kaynatıp ateşten alın. İsterseniz küçük bir tavada çok az margarini eritip küp şeklindeki ekmekleri kıtırlaşana kadar kavurduktan sonra çorbayla birlikte servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dağılmayacaktır.





Sayfa 0,017 saniyede oluşturuldu.