Bulgurlu Tavuk Dolması için kullanılan malzemeler :
6 adet tavuk parçası
2 çorba kaşığı tereyağı
1 soğan
1 su bardağı bulgur
1 sivri biber
1 çorba kaşığı biber salçası
1 su bardağı su
tuz
karabiber
Tarifi : Tencerede tereyağı ertilir, soğan kavrulur, salçası koyulu. Sivri biber doğranır, kavrulur. Bulgur ilave edilir, karıştırılır. Suyu koyulduktan sonra tuz, kırmıbiber ve karabiber atılıp pişmeye bırakılır. Bulgur pilavı pişince tavuk etlerinin arasına bu pilavdan koyulup sarılır, iple bağlanarak açılması önlenir. Isıya dayanıklı bir kaba etler yerleştirilir, üzerine bir bardak su gezdirilir ve 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir. Etler pişince kalan bulgur pilavı ile servis yapılır.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6