Ana Sayfa > Tavuk Yemekleri > Baharatlı Tavuk Göğsü

(Baharatlı Tavuk Göğsü nasıl yapılır)

Baharatlı Tavuk Göğsü için kullanılan malzemeler :
2 adet kuşbaşı tavuk göğsü
60 gr teryağ
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik

Tarifi :
Ön hazırlık olarak soğanları ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.

Tereyağını, orta boy bir tencerede eritin. Yağ kızmaya başlayınca soğanları katıp bir kevgirle sık sık karıştırarak, 3-4 dakika pembeleşinceye kadar kavurun.

Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsünü tencerye ilave ederek sık sık karıştırarak rengi dönene kadar kavurunuz.Baharatların tümünü ilave edin. Etlerin rengi pembe olunca pişmiş demektir.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Pirinç pilavı ve patates püresiyle tüketilmesi tavsiye edilir.
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : nazlıgül1
Gönderdiği tarih : 01 Ekim 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,012 saniyede oluşturuldu.