Kızarmış Ananas ve Muzlar için kullanılan malzemeler :
8 adet bambu şiş, en az 4 saat suda bekletilmiş
4 adet olgun muz, soyulmamış, uçları kesilmiş ve 5 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilmiş
1 adet ananas, soyulmuş, ortası alınmış, 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş
1/2 bardak esmer şeker
1/2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
Tarifi : Piştikten sonra kolayca soyabilmek için muz parçalarını bıçakla boydan boya çizin. Muzları şişlere geçirin, her muzdan sonra bir parça ananas takın.
Şekeri paslanmaz çelik bir sos kabına alın ve orta-yüksek ateşte yaklaşık 3 dakika ısıtarak karamelize edin. Ahşap bir kaşıkla karıştırarak limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Bir kenara alın.
Şişteki meyvelere bir fırçayla sosu sürdükten sonra şişleri ızgaraya alın. Her yüzünü 3 dakika, meyveler kahverengileşene kadar pişirin.
Piştikten sonra ızgaradan alın ve tekrar fırçayla sosu sürün. Hemen servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009