Ana Sayfa > Tatlılar > Kızarmış Ananas ve Muzlar

(Kızarmış Ananas ve Muzlar nasıl yapılır)

Kızarmış Ananas ve Muzlar için kullanılan malzemeler :
8 adet bambu şiş, en az 4 saat suda bekletilmiş
4 adet olgun muz, soyulmamış, uçları kesilmiş ve 5 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilmiş
1 adet ananas, soyulmuş, ortası alınmış, 5 cm'lik parçalar halinde kesilmiş
1/2 bardak esmer şeker
1/2 limonun suyu ve kabuğunun rendesi

Tarifi :
Piştikten sonra kolayca soyabilmek için muz parçalarını bıçakla boydan boya çizin. Muzları şişlere geçirin, her muzdan sonra bir parça ananas takın.

Şekeri paslanmaz çelik bir sos kabına alın ve orta-yüksek ateşte yaklaşık 3 dakika ısıtarak karamelize edin. Ahşap bir kaşıkla karıştırarak limon suyu ve kabuğunu ekleyin. Bir kenara alın.

Şişteki meyvelere bir fırçayla sosu sürdükten sonra şişleri ızgaraya alın. Her yüzünü 3 dakika, meyveler kahverengileşene kadar pişirin.

Piştikten sonra ızgaradan alın ve tekrar fırçayla sosu sürün. Hemen servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,031 saniyede oluşturuldu.