Öcce için kullanılan malzemeler :
1 büyük bağ taze soğan
1 büyük bağ taze sarımsak
1 demet maydanoz
3 adet yumurta
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
tuz ve karabiber
1 su bardağı zeytinyağı
Tarifi : Soğan, sarımsak ve maydanozu ayıklayıp bol suda birkaç kez yıkadıktan sonra incecik kıyın.
Geniş bir çırpma kabında yumurtaları tuzla çırpın. Kıyılmış yeşillikleri ve baharatları ekleyip tüm malzemeyi güzelce karıştırın.
Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. Yumurtalı harçtan bir çorba kaşığı dolusu alıp yağa atın; üzerini kaşığın tersiyle düzeltin. Malzemenin tamamını bu şekilde, arkalı önlü kızartın.
Öcceyi sıcak, ılık veya soğuk olarak servis yapabilirsiniz
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 4
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 21 Eylül 2009
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin