Öz Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı dövme
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet tavuk göğsü
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
tuz ve yeterince su
Tarifi : Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur. Bir taşım kaynayınca altını kapatıp bır gece dınlendırılır. ertesi gün tekrar pişirilir ve süzgeçten geçirilir. Pişen tavuğun suyu dövmenin üstüne konur. Tavuk etlerini de didikleyip üstüne koyarız.
Süzme yoğurdun içine yumurta konup iyice çırpılır ve pişirilir. Bunu pişen dövmenin içine koyarız. yağda kırmızı biberi ısıtıp üstüne dökeriz
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009