Enginar Köftesi için kullanılan malzemeler :
50 gram kaşar
1 adet limon
2 çorba kaşığı tereyağ
1,5 su bardağı un
3 adet yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı sıvı yağ
6 adet enginar
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı yeni bahar
2,5 su bardağı süt
tuz, karabiber
Tarifi : Enginarları soyup kestikten sonra limonlu suda bekletin. Bir kaba 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu koyup kaynatın. Enginarları kaynar suya atıp haşlayın. Dağılmaya başlamak üzereyken sudan alıp süzün.
Enginarları ezip, püre haline getirin. Beşamel sos için tereyağını eritip yarım su bardağı unu ilave edin ve 2-3 dakika kavurun. Sütü de ekleyip karıştırın. Beşamel sosa, enginar püresini, 1 adet yumurtayı, rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi ekleyip tekrar karıştırın. Tezgahınızı yağlayıp karışımı 1 parmak kalınlığında yayıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde parçalara ayırın. Kalan 2 yumurtayı geniş bir tabakta hafifçe çırpın.
Enginar köftelerini sırasıyla kalan una, yumurtaya ve galeta ununa buladıktan sonra, kızdırılmış yağda iki tarafı da pembeleşinceye kadar kızartın. Yağını süzerek servis tabağına alın ve limon dilimleri ile süsleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009