Enginar Çorbası için kullanılan malzemeler :
2 adet enginar
2 su bardağı su
1 adet limon suyu
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak et suyu
yarım demet dereotu
1 çorba kaşığı süt kreması
4-5 dal maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
tuz, karabiber
Tarifi : Enginarları temizleyip limon suyu ilave edilmiş 2 su bardağı suda haşlayıp suyunu süzüp bir tabağa alın. 1,5 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, unu pembeleşinceye kadar karıştırarak kavurun. Sıcak et suyunu ve enginarı haşladığınız suyu ilave edip kaynatın. Enginarları ve kıyılmış dereotunu kaynamakta olan suya ekleyin. Enginarlar yumuşayınca süt kreması, tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin.
Kalan tereyağını kızdırıp, kırmızı toz biberi kavurun. Çorbanın üzerine gezdirin ve kıyılmış maydanozla süsleyerek servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Her Mevsim Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 6
Gönderen : kartal72 Gönderdiği tarih : 17 Eylül 2009