Ana Sayfa > İştah Açıcılar ve Aperatifler > Mamzana

(Mamzana nasıl yapılır)

Mamzana için kullanılan malzemeler :
6 patlıcan
3 domates
4-5 sivri biber
1 demet maydanoz
750 gr. yoğurt
3 diş sarımsak
2 kaşık yağ
1 çay kaşığı kırmızı biber
tuz

Tarifi :
Patlıcanlar ucundan başlanarak ocakta çevire çevire közlenir. Kabuklar soyulup incecik kıyılır. Domates, biber ve maydanoz küçük doğranıp patlıcanlara katılır,tuz atılır.Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp, kırmızı biberli yağ gezdirilir.

Yemeğin mevsimi : Yaz
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 8

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 18 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Sert etler limon suyu ilave edilerek pişirilirse hem yumuşak ve lezzetli olur, hem de çabuk pişer.





Sayfa 0,025 saniyede oluşturuldu.