Ana Sayfa > Çorbalar > Pesto Çorbası

(Pesto Çorbası nasıl yapılır)

Pesto Çorbası için kullanılan malzemeler :
1/2 su bardağı kuru fasulye
12 su bardağı tavuk suyu
1 orta boy soğan
1 orta boy pırasa
1 kerevizin yeşil sapları
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
1 orta boy domates
1/2 su bardağı domates püresi
/2 su bardağı yeşil fasulye
2 küçük kabak
1/2 su bardağı fiyonk makarna
tuz, karabiber
pesto sosu için: 6 diş sarmısak
1 su bardağı zeytinyağı
4 demet (1 su bardağı) taze fesleğen
1 su bardağı eski kaşar rende
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Tarifi :
Kuru fasulyeyi büyük bir kaba koyun ve bol suyun içinde 1 gece önceden ıslatın. Büyük bir tencerede tavuk suyunu kaynatın, kaynayan tavuk suyuna bir gece önceden ıslattığınız ve süzdüğünüz kuru fasulyeyi ekleyin. Ağır ateşte 35 dk. kaynatın. Tuz, karabiber ilave edin. Soğan, pırasa, kereviz sapları, patates ve havucu da ekleyin, 20 dk. daha pişirin.

Domatesi, taze fasulyeyi, kabağı ve makarnayı da katarak tüm sebzeler pişene kadar (yaklaşık 20 dk.) pişirmeye devam edin. Pesto sosun bütün malzemelerini mini robotta iyice karıştırın ve her kâsenin üstüne 2 çay kaşığı koyarak servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kartal72
Gönderdiği tarih : 23 Eylül 2009

Arama


Günün Püfü

Soğanın gözlerinizi yakmamasını istiyorsanız üzerine sirke döküp birkaç dakika beklettikten sonra soyun. Ya da soğanı bir süre buzlukta bekletin.





Sayfa 0,019 saniyede oluşturuldu.