Ana Sayfa > Hamur İşleri - Börekler > Macaron

(Macaron nasıl yapılır)

Macaron için kullanılan malzemeler :
Kurabiye Malzemeleri:
125 gr pudra şekeri
125 gr toz badem
120 gr toz şeker
50 gr su
80 gr yumurta akı

Krema malzemeleri:
100 gr bitter ya da fildişi küvertür çikolata
200 gr krema



Tarifi :
Kurabiyenin Yapılışı:
Pudra şekeri ve toz bademi iyice karışıncaya kadar blendırdan geçirin. Toz badem ve ince pudra şekerini 2 kere elekten geçirin. Bu işlem bittikten sonra bir miktar gıda boyası eklerseniz çok daha güzel görünüm elde edersiniz.

Toz şeker ve suyu cezve içinde 118 dereceye gelinceye kadar kaynatın.

Yumurta beyazlarını macaronları yapmaya başlamadan oda sıcaklığına getirin. İçine tuz koyarak mikserle banyo köpüğü görüntüsünü alana kadar çırpın. Daha sonra yavaşça şekeri ekleyin ve çırpmaya devam edin. Bu arada çok az toz gıda boyası ekleyin. Traş köpüğü görüntüsünü alınca çırpmayı bırakın. Çok çırpmayın, yoksa macaronlar çok sert olur.

Not:Kullanacağınız yumurta aklarını 3-5 gün arası buzdolabında bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız. Yumurtaların bozulmasından endişe etmeyin.

118 dereceye gelen şerbeti yavaş yavaş (7-8 defada) kabaran yumurta beyazına yedirin.

Şerbetini yedirdiğiniz yumurta aklarını spatula yardımıyla toz badem ve pudra şekeri karışımına yedirin. (yumurta beyazını 2 ye bölerek yedirin). Havalandırarak karıştırın. Çok fazla karıştırmayın.

Fırın tepsisine silpat ya da 2 kat yağlı kağıt serin. Macaronları 2.5 cm büyüklüğünde aralarında boşluk bırakarak sıkma poşeti ile yuvarlak şekilde sıkın. Sıktıktan sonra tepsiyi tezgaha bir iki kere sertçe vurun. İçindeki hava kabarcıklarının çıktığını göreceksiniz. 30 dk ile 1 saat arası bekletin.

120 derece önceden ısıtılmış fırında 29 dakika pişirin. Pişen macaronları tepside soğumaya bırakın.

Krema Yapılışı:
Kremayı sos tenceresine alın. Kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Kaynama noktasına gelen kremayı ocaktan alın ve kıyılmış çikolatayı ilave edin. Pürüssüz bir çikolata sos elde edinceye kadar karıştırın ve koyulaşması için buzdolabına alarak 30 dakika kadar dinlendirin.

Macaronun Birleştirilmesi:
Hazırladığınız kurabiyeleri spatula yardımıyla yağlı kağıttan ayırın ve eşleştirin. Soğuyup koyulaşan kremayı krema torbasına alın. Kurabiyenin ortasına kremayı fotoğraftaki gibi sıkın. Diğer kurabiyeyi kremanın üzerine hafifçe bastırın ve dairesel hareketlerle yayın. Tüm kurabiyeler bitinceye kadar aynı işlemi uygulayın.



Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 4

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 27 Kasım 2012

Arama


Günün Püfü

Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin





Sayfa 0,013 saniyede oluşturuldu.