Ana Sayfa > Glutensiz > Glutensiz Ekmek

(Glutensiz Ekmek nasıl yapılır)

Glutensiz Ekmek için kullanılan malzemeler :
500 gr glutensiz un karışımı
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı sıvıyağ
12 Gr Kuru Maya
400 ml ılık su

Tarifi :
Bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyun, mikser yardımıyla önce yavaş devirde, daha sonra hızlı devirde pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yaklaşık 3 dakika kadar karıştırın. Elde edilen hamuru istenilen şekle göre önceden yağlamış olduğunuz tavaya (yaklaşık 20 cm çapında) koyun. Ellerinizi su ile nemlendirerek hamurun üzerini düzgünleştirin. 30-50 °C sıcaklıkta üstü kapalı bir şekilde hamur hacmi 2 katına çıkıncaya kadar yaklaşık 35 dakika bekletin.

Fırınlama ;

Önceden 210 °C ‘ye ısıtılmış fırının içine tavayı yerleştirin. Isıya dayanıklı bir kaba su doldurup, fırının diğer köşesine yerleştirirseniz, ekmeklerinizin kabuğu daha yumuşak ve parlak bir yapıya sahip olacaktır.

Pişirme süresi ;

Önceden 210 °C’ye ısıtılmış fırında yaklaşık 20-25 dakika.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 5

Gönderen : eReN KESDi
Gönderdiği tarih : 22 Kasım 2014

Arama


Günün Püfü

Yumurtaların haşlanırken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba kaşığı sirke koyun.





Sayfa 0,014 saniyede oluşturuldu.