2 adet patates
1 adet pırasa
2 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
3 su bardağı sıcak suda çözülmüş tavuk bulyon
1 çorba kaşığı defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
isteğe bağlı tuz
isteğe bağlı Biber
isteğe bağlı Köri
Kırmızı biberler ocak üzerinde közlenir. Közlenen biberlerin kabukları soyulup çekirdekleri çıkartılır ve doğranır. Tereyağ ve sıvıyağ tencerede ısıtıp ince doğranmış pırasa ve sarımsaklar ilave edip 2-3 dakika kavurulur.
Küp şeklinde doğranmış patatesler ilave edilir. Kavrulduktan sonra üzerine sıcak suda çözülmüş tavuk bulyon eklenip, defne yaprağı ilave edilerek, sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine közlenmiş kırmızı biberler ekledikten sonra defne yaprağını tencereden alınır. İsteğe bağlı olarak çorba rondodan geçirilir.
Tuz, karabiber ve köri eklenip, karıştırılır. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp servise sunulur.