Ana Sayfa > Tatlılar > Zerde

(Zerde nasıl yapılır)

Zerde için kullanılan malzemeler :
2 su bardağı pirinç
5 su bardağı toz şeker
15 su bardağı su
1 kahve fincanı gülsuyu
tarçın

Tarifi :
Pirinci, 15 bardak suda haşlayın. Şekeri ilave edip sütlaç gibi pişirin. Gülsuyunu ilave edip, ateşten indirin. Tarçın serperek servis yapın.

Yemeğin mevsimi : Her Mevsim
Yanında yenebilecek tavsiye yemekler :
Kaç Kişilik : 6

Gönderen : kudret
Gönderdiği tarih : 04 Mart 2004

Arama


Günün Püfü

Yağı fazla olan yemeğin üzerine iki dilim bayat ekmek koyarak kapağını kapatın. Bu işlem yemeğin buharıyla birlikte yağını da çekmesini sağlar.





Sayfa 0,015 saniyede oluşturuldu.