Havuç Borani için kullanılan malzemeler :
3 orta boy havuç
1 çay fincanı yeşil mercimek
1 çorba kaşığı pirinç
3 yemek kaşığı kıyma
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı salça
2 kuru soğan
2 kase yoğurt
tuz
karabiber
nane
Tarifi : Mercimek ve pirinci ayıklayıp ayrı kaplarda diri kalacak şekilde haşlayın. Soğanı ince doğrayıp sıvıyağda kavurun. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekince salça, tuz ve karabiberi ilave edin.
Havuçları temizleyip kuşbaşı doğrayın. Hafifçe haşladıktan sonra tenceredeki karışıma ilave edin. Pirinci ve mercimekleri ekleyin. Ara ara karıştırarak 15 dakika pişirin. Üzerine nane serpin. Yoğurt ile birlikte servis yapın.
Yemeğin mevsimi : Kış Yanında yenebilecek tavsiye yemekler : Kaç Kişilik : 5